Birkenstock tradicija – OnStep – službeni Birkenstock Hrvatska webshop

Birkenstock tradicija

Birkenstock je globalni brend obuće poznat po kvaliteti, funkciji i sveopćim blagodatima. Birkenstock zapošljava više od 3500 ljudi i jedan je od najvećih poslodavaca obućarske industrije u Njemačkoj sa stoljetnom tradicijom.

Početak Birkenstock tradicije

1774.

1774. godine Johann Adam Birkenstock se upisuje u arhiv Langen-Bergheima, u Njemačkoj, kao postolar što označava početak tradicije kvalitete koja traje sve do danas.

uložak s anatomski oblikovanim gazištem

1896.

Konrad Birkenstock počinje proizvodnju i prodaju fleksibilnog uloška s anatomski oblikovanim gazištem što je i danas srž svih naših modela. Gazište je poput otiska stopala u pijesku. Ono je dizajnirano i oblikovano do najmanjeg detalja. Amortizira stopalo pri hodu, dok čvrsti hvat stopala, koji drži cipelu na mjestu, pruža vježbu i pospješuje cirkulaciju. Anatomski način oblikovanja je dizajniran da smanji pritisak tijekom hoda, pružajući olakšanje vašim stopalima, zglobovima i leđima.

Usavršavanje profesionalnih kadrova

1932.

Karl Birkenstock pokreće tečajeve, koji uskoro postaju vrlo cijenjeni u industriji. U godinama koje slijede, preko 5.000 profesionalaca sudjeluje u njegovim tečajevima ortopedije i izrade specijalizirane obuće koje podržavaju i vodeći liječnici toga vremena.

THE KARL BIRKENSTOCK SYSTEM

1947.

Iz tiska izlazi knjiga Karla Birkenstocka u kojoj na 112 stranica uz 55 ilustracija detaljno objašnjava najvažnije značajke kvalitetne i zdrave obuće. Knjiga je u prvom izdanju tiskana u 14.000 primjeraka, a do danas ostaje najprodavanija knjiga iz područja ortopedije na svijetu.

Kontinuirani razvoj i usavršavanje

1990.

Ulaskom Stephana Birkenstocka, Karlova najstarijeg sina u poslovanje tvrtke, počinje se značajno ulagati u unapređenje procesa izrade obuće. Slijedom toga, potrošnja energije smanjila se za više od 90%. Imajući u vidu važnost vrhunske kvalitete, ali i energetsku održivost i učinkovitost u razvoj proizvodnog procesa ulaže se kontinuirano.

Birkenstock u hrvatskoj

2003.

Birkenstock kao vodeći globalni brend anatomske obuće na hrvatsko tržište dolazi 2003. godine. Distributer za Birkenstock je tvrtka N.S. ŠPORT d.o.o. iz Zagreba. Danas se Birkenstock obuća u Hrvatskoj može kupiti u našim poslovnicama u Zagrebu, Splitu i Rijeci, u poslovnicama naših partnera diljem Hrvatske i putem naše web trgovine.

Pogledajte našu cjelokupnu ponudu

Birkenstock priča i tradicija nastavlja se i dalje. Ponosni smo što prodajom naših proizvoda doprinosimo zdravlju svih onih koji nose Birkenstock obuću. Svi modeli, od sandala do zatvorene obuće, imaju jednak, anatomski oblikovan uložak koji pruža posebnu potporu s ciljem održavanja zdravlja stopala. U izradi obuće koriste se prirodni materijali poput prirodnog pluta, jute, visokokvalitetnog lateksa i prirodne antilop kože.

Birkenstock nije samo udobnost, već i osjećaj!